Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@03:15:32 GMT

قطار جنبش ایرانی «می تو» از ریل خارج شد!

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۳۷۵۳۰

قطار جنبش ایرانی «می تو» از ریل خارج شد!

با انصراف و اعتراض برخی چهره های شاخص جنبش «زنان سینماگر علیه آزار جنسی» از ادامه همراهی، به نظر می‌رسد جنبش‌هایی از این دست به جای فریادهای احساسی باید در چارچوب قانون و حرفه‌ای تر عمل کنند تا دچار انحراف نشوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بازیگران فیلم سینمایی «برادران لیلا» در فتوکال و فرش قرمز این فیلم در جشنواره کن در حال گرفتن عکس های یادگاری و ژست گرفتن برای عکاسان بودند که انتشار خبری همه این خوشحالی ها را به حاشیه برد؛ کتایون ریاحی، بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار متن و عکسی در صفحه شخصی خود، سعید پورصمیمی، بازیگر پیشکسوت سینما و یکی از بازیگران فیلم «برادران لیلا» را به آزار و تجاوز جنسی علیه خود متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز بازیگران و رسانه ها از شوک این خبر خارج نشده بودند، که بلافاصله لادن طباطبایی بازیگر سینما نیز با انتشار پست کتایون ریاحی، تایید کرد که این اتفاق توسط آن بازیگر مرد برای او نیز تکرار شده است و این ماجرا ابعاد تازه ای پیدا کرد.

حالا با انتشار این اخبار همه نگاه جنبشی که در ایران با امضای 800 زن از اهالی سینما برای دفاع از حقوق زنان قربانی آزار جنسی تشکیل شده بود، به ترانه علیدوستی به عنوان یکی از لیدرهای این جنبش دوخته شده بود؛ ترانه ای که در فیلم «برادران لیلا» نه تنها با فرهاد اصلانی و سعید پورصمیمی به عنوان متهمان این جنبش بازی کرده بود، بلکه در فتوکال، فرش قرمز و نشست خبری این فیلم نیز در کنار آنها ایستاده و عکس یادگاری گرفته بود.

اما اینکه این جنبش با چه هدفی تشکیل شد و حالا پس از چند ماه و با نام بردن و متهم کردن صریح برخی سینماگران مرد در چه مسیری قدم برداشته، باعث اعتراض برخی از چهره های مهم این جنبش و حتی انصراف برخی از آنها شده است.

مستانه مهاجر از جنبش «می‌تو» انصراف داد

مستانه مهاجر، تدوینگر و تهیه کننده سینما با انتشار عکسی از زر امیرابراهیمی در صفحه شخصی خود، از این جنبش انصراف داد؛ در بخشی از متن منتشر شده مهاجر آمده است:« قرار ما این نبود. مى پنداشتم این فعالیت مدنى و راهى که به آن پیوستم اهرمى است براى توقف آزار و تعرض به زنان جامعه، نه بدنام کردن و فروپاشى روح و روان افراد ، آنهم فقط سینما . ولى مدتى است میبینم این اقدام مهم اجتماعى ، با روشى غلط به ضدِّ خودش دارد تبدیل میشود و در این میان این فقط سینماى مااست که مورد هجوم بى وقفه قرار گرفته است. شاید نمیتوانم بدرستى احساسم را بگویم اما اینرا میدانم که بدلایلى با روش شما ( نه با اهدافمان ) در تعارضم و فکر میکنم دیگر براى جمع ٨٠٠ نفرى شما مفید نیستم. ترجیح میدهم در وقتى دیگر با راهکارى خردمندانه تر ، دور از هر گونه خشمى به این راه بپیوندم. از این رو امضاى خود را از شما دوستان پس میگیرم.»

 

 پیش از مهاجر، حمید فرخ نژاد، همایون اسعدیان، پانته آ بهرام و هنگامه قاضیانی نیز با اعتراض به منحرف شدن مسیر این جنبش، به این حرکات واکنش نشان دادند.

حمید فرخ نژاد با اعتراض به محرف شدن مسیر این جنبش با انتشار یک استوری نوشت:« متهم با محکوم تفاوت دارد، هر حرکتی اگر قانون‌مند نباشد منجر به فساد می‌شود، این که هرکس بتواند نام شخصی را بدون اثبات جرم و بدون داشتن شرایط دفاع، رسانه‌ای کند از ضعف‌های حرکتی است که می‌توانست مثبت باشد، این نوع عملکرد باعث رواج باج‌گیری و صدمه به اصل هدفی می‌گردد که برای امنیت جامعه ما و در همه زمینه‌های شغلی لازم است...»

هنگامه قاضیانی نیز در اعتراض به رفتار ترانه علیدوستی دراین باره نوشت:« ... گروهی از دوستان و غیر دوستان ، موضوع به این مهمی را تبدیل کرده اند به اخبار زرد که خوشاند مشتاقان زرد است و دور همه ی های زرد.. عدالت خوش رنگ را در پیش بگیریم و با سند و مدرک محکمه پسند به سراغ متجاوزین برویم»

اما پانته آ بهرام نیز در لایو اینستاگرام با انتقاد از واکنش های برخی بازیگران به اسم این جنبش، گفت:« ... من به یک بخش این حرکت در روزهای گذشته به شدت معترضم و احساس می‌کنم جنبش‌مان در حال تبدیل شدن به ضد خودش است و آن این است که نمی‌فهمم اساسا اسم بردن از آدم‌ها به شکل واضح و رودررو چه کمکی به جنبش ما و به نفس این حرکت خواهد کرد.

قرار نیست چون آزار دیده‌ایم، آزار بدهیم. قرار نیست شبیه آدم‌های انتقام‌جو عمل و جوری رفتار کنیم که ما قرار است روان دیگران را اعدام کنیم، چون خودمان آسیب دیده‌ایم. قرار از ابتدا این نبود، قرار ما این بود که جلوی این اتفاق‌ها را بیش از این بگیریم.... من نه کارزاری راه‌اندازی کردم و نه همه‌ی جنبش را زیر سوال بردم. و نه کسی را دعوت به «سکوت» کردم. تفسیر نکنید ، بدون خشم گوش کنید، فقط نمی‌دانم بردن نام مرد هفتاد و چند ساله‌ای که حالا مورد نفرت و نفرین صدها یا هزاران نفر است، چه کمک تازه‌ای به این حرکت می‌کند و آیا در مسیر عدالت هست؟؟»

همایون اسعدیان نیز در گفت و گو با روزنامه اعتماد در این باره اظهار داشت:«قبل از اینکه بخواهیم اسامی آدم‌ها را نام ببریم که در جنبش «می‌تو» این اتفاق می‌افتد که من نمی‌دانم در هیچ دادگاهی هم قبل از اینکه چیزی ثابت شود حق نداریم اسم آدم‌ها آورده شود و درباره‌شان صحبت کنیم. بیاییم در خانه سینما و آنجا حلش کنیم و آنجا محکومیت و محدودیت بدهیم.هر چیزی که بتواند فضای ما را سالم‌تر کند را در خود خانه سینما انجام دهیم. »

به گفته بسیاری از دلسوزان سینما، اگر این جنبش بخواهد اهداف مورد نظر خود را عملی کند، باید قانونمند، بدون هوچی گری وهمراه با کار روانشناسی و کارشناسانه باشد وگرنه نه تنها از مسیر اصلی خود خارج می شود، بلکه وسیله ای برای سواستفاده کنندگان و طماعان می شود و به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است

کاردار ایران در لندن در پیامی اعلام کرد که جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ها به حامیان نسل کشی در غزه در غرب است.

به گزارش ایسنا، «سید مهدی حسینی متین» در پیامی در حساب شخصی خود در شبکه مجازی ایکس نوشت: دانشگاه یورک اعلام کرده است که دیگر در شرکت‌هایی که عمدتا سلاح‌ها و محصولات یا خدمات نظامی مرتبط می‌سازند یا می‌فروشند، سرمایه گذاری نمی‌کند.

وی این اقدام دانشگاه یورک متاثر از تحولات و اعتراض‌های دانشجویی در سراسر دنیا دانست و گفت: جنبش دانشجویی امروز در خط مقدم اعتراض‌ها به حامیان نسل‌کشی در غزه در غرب است.

شایان ذکر است، این تصمیم به دنبال درخواست اعضای جامعه یورک براق قطع این روابط سرمایه گذاری و تجدید تعهدات دانشگاه در قبلا ماموریت‌های خود در راستای منافع عمومی است.

اعتراضات دانشجویی علیه جنگ اسرائیل در غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و در جریان دخالت پلیس، ۵۵۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند. این اعتراضات به دانشگاه‌ها در کشورهای دیگر از جمله دانشگاه‌های اروپایی نیز کشیده شده است. بر اساس آمار ارائه شده توسط ان. بی. سی، دانشجویان دست کم ۴۰ دانشگاه و کالج آمریکایی و کانادایی برای همبستگی با غزه چادر تحصن برپا کرده‌اند و این تحصن‌ها با وجود هشدار و دخالت پلیس همچنان ادامه دارد.

دانشجویان از دانشگاه‌ها می‌خواهند تا روابط خود را با شرکت‌هایی که به جنگ رژیم صهیونیستی در غزه کمک می‌کنند، قطع کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • دیپلمات ایرانی: جنبش دانشجویی در خط مقدم اعتراض‌ به حامیان نسل‌کشی در غزه است
  • (ویدئو) قطار حامل سوخت از ریل خارج شد و آتش گرفت
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • دیدار یحیی السنوار با نیروهای مقاومت در خیابان‌های غزه